Corona en Junior kampen

veelgestelde vragen

1. Gaan de kampen nog door?

Ja! De meeste kampen gaan in een vorm door. In verband met de maatregelen hebben we moeten besluiten om alle kampen naar Nederland te verplaatsen. Voor Mountaintrail en Mission is het niet mogelijk gebleken een alternatief in Nederland te organiseren, maar alle overige kampen zullen doorgaan! Als vervanging voor Mountaintrail wordt er een extra Outdoor kamp georganiseerd. Deelnemers van de Mission kampen kunnen ervoor kiezen met een ander kamp mee te gaan.

2. Is het verantwoord om mijn kind mee te laten gaan?

Uit onderzoek blijkt dat de verspreidingsrisico’s van het coronavirus onder kinderen en jongeren kleiner zijn dan bij volwassenen. Maar, nog altijd heeft Nederland te maken met het coronavirus. Goede hygiene en het nemen van gepaste maatregelen is daarom van belang. Daarom volgen we als Junior adventure het protocol, dat is opgesteld door de gezamenlijke aanbieders van zomerkampen en is voorgelegd aan het OMT, RIVM en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Met dit protocol ligt er een goed plan waarmee kampen verantwoord plaats kunnen vinden.

3. Wanneer mag ik niet mee op kamp?

Iedereen mag mee op kamp, tenzij:

 • je de afgelopen 24 uur of bij de start van het kamp één of meerdere van de volgende (milde) klachten hebt (gehad): neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
 • je bij de start van het kamp een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten hebt.
 • je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en als dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld.
 • je een huisgenoot/gezinslid hebt met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en als je korter dan 14 dagen geleden contact gehad hebt met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had.
 • je in quarantaine bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld.
 • je in een risicogroep zit, dan is toestemming nodig van je ouders. Overleg eventueel met de huisarts.
 • je ziek wordt of klachten krijgt tijdens het kamp, dan moet je direct naar huis.

4. Welke vragen worden gesteld in de verklaring die we bij de start van het kamp moeten invullen? Wat is de gezondheidscheck van het RIVM?

Wanneer één van de vragen met JA wordt beantwoord, mag de begeleider of deelnemer niet deelnemen aan het kamp.

 1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
 2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
 5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

5. Ik zit in een risicogroep, hoe moet dat nu?

Als je in een risicogroep zit mag je niet mee op kamp, tenzij je toestemming hebt van je ouders. Daarbij is het goed om te overleggen met je huisarts.

6. Wat als ik klachten krijg of ziek word tijdens het kamp?

Dan worden je ouders gebeld en moet je direct worden opgehaald. In de tussentijd moet je op een aparte plek op het kampterrein wachten. Hier mogen geen andere tieners komen, om eventuele besmetting te voorkomen. Er is wel iemand van de begeleiding bij je tot je wordt opgehaald. Je ouders zullen dan ook rekening moeten houden met de mogelijkheid dat ze jou op moeten halen tijdens het kamp.

7. Moet ik na kamp in quarantaine?

Dat moet alleen als je ziek bent geworden op kamp en bent opgehaald, of na kamp ziek wordt. In dat geval blijf je thuis in quarantaine en neem je contact op met de huisarts. Van de huisarts hoor je wat de verdere stappen zijn en of je (langer) in quarantaine moet blijven. Ook breng je Junior Adventure op de hoogte.

8. Waarom blijven we in Nederland terwijl veel landen weer toegankelijk zijn?

Als de grensbeperkende maatregelen en reisadviezen van de overheden het toelaten, is op kamp gaan in het buitenland mogelijk. De maximale afstand hiervoor is 150 kilometer vanaf het woonadres in Nederland. Hiermee hebben ouders de mogelijkheid hun kind bij ziekte binnen circa 2 uur op te halen. Wij zijn een landelijke organisatie en hebben deelnemers vanuit het hele land. Hierdoor is het niet mogelijk om een locatie in het buitenland te vinden die voor iedere deelnemer binnen 150 km vanaf zijn/haar woonplaats ligt. Daarom hebben we moeten besluiten alle kampen naar Nederland te verplaatsen.

9. Waarom is het kamp korter geworden?

Doordat we hebben moeten besluiten om alle kampen naar Nederland te verplaatsen hebben we een aanzienlijk kortere reistijd. De invulling van de rest van het kamp willen we zoveel mogelijk ongewijzigd laten en daardoor is het kamp korter geworden.

10. Wijken de regels af van de regels op school?

Grotendeels worden dezelfde regels gehanteerd als het gaat om afstand houden. Dus veel 1,5 m afstand houden. Bij sport, spel en bewegen (activiteiten) is afstand houden tussen tieners onderling niet nodig.

11. Moet er afstand zijn tussen de bedden?

Ja er moet 1,5 meter afstand tussen de bedden zijn. Maar ook tijdens het eten en alle andere momenten dat we niet bewegen.

12. Kan ik naar meerdere kampen?

Dit jaar wordt geadviseerd: ga op maximaal 1 zomerkamp. Wil je toch op twee kampen? Dan zit er minimaal 14 dagen tussen de kampen en mag je aan het begin van het volgende kamp geen klachten hebben.

13. Kunnen alle activiteiten gewoon doorgaan?

De meeste wel! Maar we doen dit jaar meer op en in de directe omgeving van het kampterrein. We kunnen bijvoorbeeld geen hike plannen waarbij je op verschillende plekken moet slapen.

14. Hoe gaat het brengen en halen?

Ouder(s)/verzorger(s) brengen en halen je voor zover mogelijk zelf naar/van de locatie van het kamp. Dit zal waarschijnlijk plaatsvinden in de vorm van een Kiss&Ride.

Rond 1 juli zul je een kampbrief ontvangen met meer informatie hierover.

15. Mogen we met elkaar meerijden naar kamp?

Nee, van iedereen wordt verwacht dat je individueel (met het eigen gezin) naar kamp rijdt.

Alleen als het echt niet anders kan mag er één kind meerijden met een andere ouder. Zowel op de heen- als terugweg is deze ouder hetzelfde.

16. Ik wil mijn aanmelding graag annuleren, is dat mogelijk?

Je kunt kosteloos annuleren.

Neem contact met ons op door te mailen naar info@junioradventure.nl of te bellen naar 010 234 00 35.

17. Ik wil door de wijzigingen graag van kamp wisselen. Wat moet ik hiervoor doen?

Als er nog plek is op het andere kamp kun je van kamp wisselen.

Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@junioradventure.nl of te bellen naar 010 234 00 35.

18. Ik kan helaas niet meer mee. Wat moet ik nu doen?

Je kunt kosteloos annuleren.

Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@junioradventure.nl of te bellen naar 010 234 00 35.

19. Het kamp is korter geworden en er wordt veel minder gereisd. Krijgen we dan ook een deel van ons geld terug?

Doordat de kosten in Nederland een stuk hoger liggen voor de huur van locaties, en we extra materiaal nodig hebben, hebben we de kampprijzen gelijk moeten houden.

Bij een enkel kamp hebben we wijzigingen moeten aanbrengen in het programma waardoor de prijs gelijk is getrokken met het soortgelijke kamp.